Filip & Fredriks blogg

Fredrik 21 december 2012 - 00:10

Åh, min käre Bobby…


Jag vet inte om jag ska förgås av äckel inför min egen förutsägbarhet eller om jag bara ska släppa den satans SARGEN och känna att det fan är på tiden att jag gör en relativt optimal Spotifylista bestående av Bob Dylans 50 bästa låtar. Överskådlig och fin. Listan är – ska ni veta – framtagen på ett sådant sätt att nybörjarna gör bäst i att börja från början och hacka sig framåt. Här finns en inbyggd lube-funktion, där jag taktiskt slängt in lite hyfsat lättillgängliga saker i början, men här finns även godis för finsmakarna (“Moonshiner” och sådant).
Precis som det ska vara. Sedan har jag såklart inget verkligt bootlegobskyrt med här. Det får jag göra på en skuggig ftp någon annan gång, och JA, då ska Bobs Frank Sinatra-hyllning från 1994 (Restless Farewell) självfallet få plats.
Så länge då, får vi betrakta detta som en MYCKET snål julklapp från det här hörnet av universum. Bob Dylan gjorde mig – tror jag – till en annan person än den jag kanske var på väg att bli, då för länge sedan, 1990, när jag började lyssna på honom.
Han finns alltid med mig.
Listan finns här. 
Merry X-mas på er.

Kommentarer

Gilla!
0
Anders Högman 29 april 2014 - 19:59

Är jag lite sen att kommentera…, men “stuck inside of mobile…”, hur kan den inte platsa på en topp 50!?

Gilla!
0
Anders Högman 29 april 2014 - 20:03

Lay lady lay, I want you och hurricane! Jag är nog för “mainstream” i min smak, men dom skulle in på min topp tio.

Gilla!
0
Hampus Lund 29 augusti 2013 - 04:47

Du missar ju vissa relevanta låtar här :
Senor ! Otroligt viktig låt.
Abandoned love.

och sen, allvarligt. hur kan du inte ha med “Ballad of a thin man”. det är ju helt absurt att du inte har med den men sen tar med den mediokra jävla “country pie”.

Gilla!
0
Johan Jacobsson 24 mars 2013 - 15:11

När det diskuteras om Dylan vill jag passa på att tipsa om en tolkning av Boots of spanish leather från den lysande folkgitarristen och sångaren Nic Jones. Kan lyssnas på här: http://grooveshark.com/#!/search?q=nic+jon…

Gilla!
0
hattense 11 mars 2013 - 00:31

Nu har jag haft tid att köra listan i den omfattning som krävs för att kunna säga något, och jag fattar inte att bara en låt ifrån Desire är med? Förstår dock att uppgiften är svår och jag blir extra glad åt att Shooting Star kom med :) Tackar och bockar!

Gilla!
0
Joel Nilsson 27 februari 2013 - 00:08

hej jag tänker bara en tanke om alla introversioner som ni fått in. vore det inte en idé att göra ett specialavsnitt där ni spelar och kommenterar bidragen ni fått in? kanske inte alla om det är supermånga, men ändå en drös. skulle det kunna skapa nåt slags innehåll? ni kan ju mycket musik, och ni kan GARANTERAT snacka kring de olika verken, peka på röster som liknar “riktiga” artister, analysera auror på kreatörerna, mm etc osv.

Gilla!
0
Per Åberg 23 februari 2013 - 01:13

Uppdateringshastigheten på bloggen är ju inte skitsnabb….
Ocg få Filip och börja blogga nån gång, snälla…..
Och kolla in filmen Shame som jag rekommenderat en gång tidigare.
Så roligt och sorgligt när han slänger sin laptop när han vill bli av med all porr i lägenheten.
Tror både Du och Filip skulle gilla den.
Kan vara bra att se om Ni vill diskutera porrens vara eller inte vara i podden efter Puma Swede-avsnittet av Hissen på måndag.

Gilla!
0
Patrick Andersson 17 februari 2013 - 21:47

Rad lista. Saknade Duquesne Whistle, en sann partydänga.

Gilla!
0
Erik Lindén 15 februari 2013 - 12:08

Johny Cash and Bob Dylan - Recording

Vill bara fredagstipsa om ett oerhört skönt “jam” mellan Cash och Dylan. Många har nog sett det, men för mig är det nytt. Tände livsgnistan ytterligare här på jobbet. Älskar när Dylan säger “I know it” och smajlar okontrollerat. Märks att han mår riktigt bra i det här sammanhanget.

Gilla!
0
Gunnar Arpö 25 januari 2013 - 19:28

Dylan gjorde mej till en annan person redan i mitten på 60-talet, och han har varit med mej var och varenda dag sen dess… Det är verkligen så kul att läsa att du är en sån stor fan, att de fortfarande finns, det är typ 50 år sen Dylan började.
Jag gillar självklart allt på listan och alla tipsen i inläggen. Några enstaka hade jag dålig koll på, var tvungen att lyssna för att komma ihåg. Bra!
Nu ska jag komma med några tips också. Jag väljer några från 80/början 90-talet eftersom det var ganska magert med mästerverk då och du inte har med mer än nån enstaka. Men det finns många bra, varav några tycker jag är bland hans absolut bästa:
Sweetheart Like You
Dark Eyes
I and I
Ja, sen finns det hur många andra som helst, förstås.

Gilla!
0
Carl Lie 20 januari 2013 - 17:09

http://www.youtube.com/watch?v=b0fiMe3We5s

Det här måste väl ändå tillhöra det topp 100 roligaste klippet online. Det är en svensk surgubbe som håller på och försöker laga en klocka och flippar ur medan hans son diskret filmar det hela.

Filip&Fredrik ni måste ju besöka den här gubben och göra ett program med honom? Han är ju helt otrolig asså, hahahahahahahahahahaha

Turnéplan & Biljettköp