Filip & Fredriks blogg

Fredrik 31 oktober 2012 - 15:41

Ett till…

… bidrag, från Sebastian Eklund. Fanns något härligt, enkelt, PLAIN i den här planschen. 

Kommentarer

Gilla!
0
UNHOLYHANAH 20 november 2012 - 08:56

Ett bidrag till heter det väl ändå! ;)

Gilla!
0
Jim Rönnblom 5 november 2012 - 23:00

Snyggt!

Gilla!
0
Oskar Johansson 5 november 2012 - 09:07

Är Sebastian slang för Sigge.

Gilla!
0
Pål Jakob Sebastian Åberg 5 november 2012 - 15:56

Oooh! Det där är, befarar jag, en fråga jag inte kan besvara i en handvändning! Du får helt enkelt hänga med på “tågkryssningen”, så kan vi knäppa upp varsin räfflad öl i bistron och fördjupa oss i ämnet “slangnamn”,

Gilla!
0
Pål Jakob Sebastian Åberg 4 november 2012 - 21:36

Sorry for off topic, där senast!

Gilla!
2
Pål Jakob Sebastian Åberg 4 november 2012 - 21:29

Kom på en fantastisk idé på hur vi, dvs den något, slutna gruppen av dedikerade lyssnare som bland annat hänger här, skulle kunna träffas och socialisera på ett lite annorlunda sätt (men i Filip och Fredriks anda, då våra eminenta podcastare vid upprepade tillfällen påpekat hur dom uppskattar fenomenet som jag ska komma till)
.
Festen/träffen/sker helt enkelt genom en handfull resor med SJ:s tåg. Alltså som en slags kryssning – but on rails.
Förslagsvis går resan enligt följande plan: Vi startar med Malmö – Stockholm, med SJ:s snabbtåg. Krav är att det finns bistro på tåget (for obvious reasons). Väl framme i huvudstaden hoppar vi snabbt som attan på första bästa tåg mot Göteborg (Snabbtåg med bistro) för att slutligen ta Öresundståget mellan Göteborg – Malmö (ingen bistro på Öresundstågen dock, så:köpa en kasse öl i Götet är en lösning jag kan tänka mig) Vill ni bara åka med i någon av rutterna så är det såklart FINE, det med
Alternativa rutt-förslag mottages gärna här i tråden!

Alltså, alla som vill åka med bokar biljett på samma tåg, gärna så utspritt som möjligt med platserna (för att, så att säga, ha en anledning att “lufsa runt” och socialisera på det aktuella tåget under resan).

Tysta vagnen är givetvis bannlyst under samtliga resor! Alternativt bokar vi upp HELA tysta vagnen för att sedan vanhelga reglerna som, för att citera Fredrik: “äldre män så gärna värnar om”.

Sen hoppas jag innerligt att så många som möjligt av er, kära medlyssnare och likasinnade, är pigga på idén.
Även Filip och Fredrik är givetvis obligatoriska deltagare på denna “alternativa kryssning”.

Datum för utresa kan diskuteras i tråden. Min första tanke är dock en krispig vinterdag i januari eller februari. Problemet här är ju dock att SJ:s tåg väldigt ofta strular vid just denna årstid (oberäkneliga snökaos), så det kanske är dumt om man har tider att passa med andra tåg i andra städer. Samtidigt skulle ett sådant här tågstrul addera en smula spänning till festen/resan då vi eventuellt blir ståendes med tåget ute i ödemarken i någon/några timmar. Har vi bara humöret uppe (eller är bedövade av ölen), så kan ju ett sådant stopp emellertid bli något av ett äventyr som i värsta fall (nåja) slutar med bussar hem eller liknande öden som resulterar i abrupt slut på resan . Men.. Om vi har tur i detta läget; Kan bara föreställa mig den kollektiva euforin som skulle uppstå när tågfanskapet väl börjar rulla igen.

Läge att plocka upp gitarren (och/eller Filips nyinköpta mandolin) och riva av några The Band, Bob Dylan, “These days” med “Nico” eller egentligen vad fan helst som stämningen kräver, kommer förhoppningsvis bli ett härligt inslag.
Samt “Den magiska allsången” i bistron, kommer gå till historien!

Allvarligt talat. Fy fan vad trevligt det skulle kunna bli. Att bara flyta runt mellan vagnarna och snacka med sköna människor!

Bär idén? Who’s in, isåfall?
Diskutera gärna.

Må gott, vänner!

Gilla!
0
David M 5 november 2012 - 12:09

Låter som en sjysst idé. Kan mycket väl funka!

Gilla!
0
Christine Hedberg 1 november 2012 - 05:15

riktigt snyggt!

Gilla!
2
Johan Wittholt 31 oktober 2012 - 19:35

Into the Abyss ligger på SVTPlay. Går också på Dox SVT1 idag 23.55. “Descrribe his hands.”

Gilla!
0
coconutconfetti 31 oktober 2012 - 17:32

Grymt.

Turnéplan & Biljettköp