Filip & Fredriks blogg

Fredrik 13 oktober 2012 - 11:34

Best of Uffe!!!


Nu när han är brinnande aktuell med ett “Skavlan”-framträdande känns det äntligen rimligt att tota ihop en Spotifylista med Ulf Lundells tio bästa låtar. På något sjukt sätt känns det nästan LADDAT att göra det. Hahaha. Weird. Men så är det.
For better or for worse så är det den här listan man hittar om man spjälkar upp mitt&Filips DNA och letar efter noter & sånger; gör man det så hittar man dessa tio låtar. Där förenas vi. Ni kan nog inte förstå hur mycket vi lyssnat på de här sångerna när vi suttit i bilar på nätterna, köpt lite kaffe och godis på någon barmhärtigt nattöppen bensinmack, sen in i bilen och snart säger en av oss: “Sätt på lite Uffe”. Och så kommer de här låtarna medan älgstaketen forsar förbi på högersidan. Natt efter natt. År efter år. Tack för det, Ulf! Och listan hittar du HÄR!
Vilka låtar saknar du?

Kommentarer

Gilla!
1
tobbe79nik 20 oktober 2012 - 12:21

“Senare år” måste ju förstås vara med!

Gilla!
0
Niclas Sannerheim 19 oktober 2012 - 14:16

Fin lista! Är dock en smula förvånad över att inte denna finns med: http://open.spotify.com/track/1KzAz1C6REbVZ1nBV3aqLw

…så nu haaar vi bliiivit främlingar…eller meeer än så? vi var varandras allt en gång… men nu finns ingenting att fåå åå…

Gilla!
0
Carl Hamrin 19 oktober 2012 - 09:14

Chans, Isabella, tre bröder.

Gilla!
1
Lars Karlsson 17 oktober 2012 - 21:20

Rialto….
Fan, Fredrik nu väckte du mitt lundell-crave.
Bilden du målar upp med dig o filip i bilen de där nätterna med ulf i högtalarna… Man får tårar.
Karln e unik i svenskt musikliv.

Gilla!
0
BergstromEva 16 oktober 2012 - 12:20

Jag saknar Den vassa eggen och Öppen väg Öppen bil men det finns ju en ofantlig mängd med bra Lundell-låtar. Tycker att det är svårt att plocka ut tio av hans bästa låtar. Själv har jag följt Lundell sedan den beryktade spelningen på Öland 1985. Han har hjälpt mig genom livet, vid både motgångar och vid glädje.

Gilla!
0
shejken 15 oktober 2012 - 23:16

Ett Herrans Liv - Mikael Persbrandt Säsong 2 Avsnitt 5 DEL 5/5

Jag har inte upptäckt Uffe till den grad som jag vet att jag en dag kommer göra. Älskar vetskapen om att det är så med vissa artister som finns inom det där spannet av musik som man älskar. Postar Filip och Fredriks version av Lit de Parade med en släng av Fix You för den ger mig sådana oerhört starka minnen av en av mina mest dekadenta vänner. Vi brukade sitta uppe i studentskrapan på Götgatan och hålla oss vakna… Det klassiska var att köra YouTube-varvet. Man spelar en låt och nästa person i ringen får välja nästa låt. Min dekadenta kamrat spelade alltid denna version av Lit de Parade eller Virtanens take av Försent för Edelweiss med Fredrik Wikingsson på gitarr. Han tyckte det fanns sån oerhörd feeling i låtarna. Och då och även nu håller jag med honom. Persbrandts ansiktsuttryck och barnbilder kombinerat med vetskapen om hans leverne ackompanjerat av Uffes brutalt målande text och F&F:s sång var oslagbar dom där sena sommarkvällarna 2008 när Stockholm spred ut sig ovanför våra fötter. Allt medan vi satt framför en dator på 17 våningen och drack 7-Eleven-köpta 3,5:or medan resten av staden gjorde frukost. Det var magiskt men tragiskt på något sätt. Min dekadenta vän har just avklarat rehab i Kolmårdens skogar. Men jag tror att han fortfarande älskar Lit de Parade. Både i Ulfs och F&F:s tappning.

Gilla!
0
Fredrik Wikingsson 16 oktober 2012 - 11:41

Åh, Shejken, du har alltid ESS i rockärmen! Bra! Kul!

Gilla!
0
Josefin Svensson 15 oktober 2012 - 23:03

Rom i regnet såklart!!

Gilla!
0
morkarlsson 15 oktober 2012 - 20:41

På min tioitopplista finns bl a Ute på tippen med. Ryggen Fri kommer också med men då gillar jag bäst den versionen som finns på Livslinjen.

Gilla!
0
Jonas Heimbrand 14 oktober 2012 - 23:37

Bara jag som saknar “Ryggen Fri”?

Gilla!
0
Fredrik Wikingsson 16 oktober 2012 - 11:41

Älskar plinget i den!

Gilla!
0
Bendik Seth Fiskå 14 oktober 2012 - 20:24

Overrasket over at ingen har nevnt Cecilia. En klassiker!

Turnéplan & Biljettköp