Filip & Fredriks blogg

Fredrik 22 juni 2012 - 09:46

Bob i jeansjacka!

http://www.youtube.com/watch?v=VehOm3-brUc

Ett av hans tio bästa framföranden ÖVERHUVUDTAGET.

Kommentarer

Gilla!
0
shejken 30 juli 2012 - 14:07

Bob Dylan - Tangled Up In Blue

Ja, det där var faktiskt fruktansvärt bra MEN inget slår detta framträdande av min personliga favorit med Dylan, Tangled Up In Blue.
Det borde skrivas en bok om timmarna före, och efter detta framträdande.

Gilla!
0
Johan Berggren 13 juli 2012 - 09:59

Detta ger chills
http://www.youtube.com/watch?v=_4BObpNQqNo
Om ni inte sett dokumentären pearl jam twenty gör det. Riktigt bra musik dokumentär

Gilla!
1
coconutconfetti 2 juli 2012 - 15:01

Är det bara jag som saknar blogginlägg i sommar? :(

Gilla!
0
jehrner 3 juli 2012 - 14:58

Nej, abstinensen är total.

Gilla!
2
Mattias Claesson 28 juni 2012 - 23:47

Otroligt off-topic, men skapade precis en grupp. Kanske finns det jämlikar här. http://www.facebook.com/pages/Vi-som-vill-…
Tack!

Gilla!
2
DrFilt 27 juni 2012 - 07:37

Tycker det är lite synd hur alla hyllar Dylan i denna period. Även ifall duetten med George Harrison (‘If not for you’ som George tog till sitt All things must Pass -album) är HELT FANTASTISK så är Bob Dylan under denna spelning en parasit.
Man kan iakta hur Dylan tittar på George med tindrande ögon och KARBONKOPIERAR energin som ex-beatlen i denna stund besitter.

Bob Dylan ser i denna stund upp till George på samma sätt som han såg upp till Johnny Cash under jam-sessionerna som blev en slags prolog till Skyline. Stilen på musiken ändrades och han blev för en stund Johnny. Man kan även dra parallellen till hans tidiga (och eviga?) passion för Woody Guthrie och likheten i deras musik.

Bob är ett geni, men jag kan känna igen mig i hanses tendens till att behöva paratisera andra människor för att själv “antända”. Så vem vet, ifall Phil Spector inte hade SLÄPAT med Dylan till Bangladesh-spelningen och låtit honom suga i sig Georges livskraft så hade det varit över för honom.

Man kan tydligt se Dylans parasit-beteende när han, rätt nyligen, försökte ge sig in i målandets-konst. Ja, ni som fattar fattar.

– Over and out.

Gilla!
0
JakobLarsed 1 juli 2012 - 16:55

“hanses tendens”? Hanses?

Gilla!
0
DrFilt 1 juli 2012 - 18:49

Dialektal pronomen. Ni som “lubear” in rikssvenskan skulle väl snarare säga “hans”… Rätt efterblivet att inte förstå innebörden kan en ju tycka.

Gilla!
0
JakobLarsed 2 juli 2012 - 02:43

Jag föredrar rikssvenska i skrift, ja.

Gilla!
0
DrFilt 2 juli 2012 - 13:27

Just den värmländska böjningen “hanses” är enligt Fredik Lindström en, traditionellt sett, mer korrekt svensk böjning. Men vid nått tillfälle i historien valde vi att klassa “hans” som rikssvenska. Så eftersom att jag ändå använder den värmländska böjningen i dagligt tal så kan det vara kul att hålla fast vid i det skriftliga språket. Nöjd?

Gilla!
0
JakobLarsed 2 juli 2012 - 14:16

Ok, försök var lite mer konsekvent nästa gång så blir jag förhoppningsvis nöjd.

Gilla!
0
AddePladde 25 juni 2012 - 15:07

Fredrik, people, alla andra – hur får jag tag på Eat the Document och Renaldo and Clara? Jag har letat mig fördärvad, men the WebSheriff är ständigt steget före mig. EtD finns på Tpb men utan seeders. HJÄLP MIG!

Gilla!
0
OscarRyden 26 juni 2012 - 18:27

Jag undrar undrar fan också. Har varit fast på 85% av Eat the document i månader. Antar att det självklara svaret är att gå och köpa, men sommaren är inte högkonjunktur när man är student.

Gilla!
0
DrFilt 27 juni 2012 - 07:27

Bägge låg uppe på tuben för några månader sedan. Vet inte om de är borttagna, men jag hann hursom helst ladda ner de till avi-filer.

Gilla!
1
DrFilt 27 juni 2012 - 07:28

Ingen av dem håller tyvärr den underhållningskvalité som man kanske skulle önska. (Förrutom vissa live-sekvenser i Renaldo och en biltur med Lennon i the Document).

Gilla!
2
snokarbara 24 juni 2012 - 19:40

Fy FAN vad obeskrivligt tråkig och sömnig er fascination för den här gamla stofilen är.

Gilla!
2
Peter Sundell 23 juni 2012 - 18:22

Nu vill jag ha en Dylan-frenzy med top-10 bootlegs, kommentarer, frisyrer, youtube-klipp etc.
Det är dags nu.
Sen vill jag veta varför Filip behandlar den här hemsidan som en julklapp ett barn längtat efter med ledsnat på lagom till annandag jul. Det skulle vara intressant att på daglig basis få uppdateringar om vilka i mediasverige som bör ta livet av sig.

Gilla!
1
Anton Ahlström 23 juni 2012 - 12:03

Ni har varit och snuddat vid det tidigare, men nu på tal om rocklegendarer, vill jag önska en ny lista. Tidernas största urspårningar! Det hade varit flott.

Nominerar Richie Blackmore till listan. Från en av hårdrockens största hjältar till att leka skogsmulle för att få myza med en fager blond tös. Prioriteringar!

Gilla!
0
John Daniel Eliasson 23 juni 2012 - 05:10

Med råhet och återhållsamhet uttrycker Bob det som så många andra musiker på alla tänkbara sätt försöker åstadkomma utan att lyckas. Äktheten bakom melodin och hans ord talar för sig själva. De etsar sig fast utan övertalning, likt en försäljare som har en så bra produkt att han inte behöver pracka på utan bara informera sina kunder om dess storhet.

För övrigt är du Fredrik och Filip så jävla bra och har gett mig så mkt glädje och inspiration att ni ligger på samma inspirationsnivå som Dylan. (när man är packad har man den goda smaken att berömma de som förtjänar det!) Har sett allt ni gjort och kommer se allt ni kommer göra! Cheers!

Turnéplan & Biljettköp